Followers

Monday, October 10, 2011

Blogku ^_^

Subhanallah,, Walhamdulillah,, Wala ilaha illah,, Wallahu alkhbar..


"يا مقلب القلوب ثبت قلوبنا على دينك وعلى طاعتك"

Alhamdulillah, da lame daa ana xpost blog nie. Subhanallah, tetibe ana terkejut dengan kejutan follower kat atas ni, huhu, ramainyer, da mencecah 119, tp knp yer? nak kate blog nie best,,, em,, xdelaa sangat... banyak sangat kekurangan nyer blog yg serba kekurangan ni.. em, pape pun, syukran jiddan kerana sudi kadi follower ana.. Insyaallah, yang baik dijadikan teladan, yang buruk dijadika sempadan ya... dan jangan lupe ziarah blog ana yang tidak baru, tapi tidak lama juga... http://cintaillahi00.blogspot.com/ salam perkongsian ilmu....^_^

Hari ni ana terasa nak menaip plak, just bukan ape, nak kongsi ngn sahabat2, walaupun bende ni remeh, tapi kekadang ia diambil mudah oleh masyarakat individu itu sendiri sehinggakan ia dipandang remeh dan remeh.

Insyaallah, ana nk kongsi bab zikir2 qolbi yang ana taip dipermulaan ayat di atas..

............يا مقلب القلوب ثبت قلوبنا على دينك وعلى طاعتك

tau x maksudnyer ape?...

"Wahai Tuhan yang membolak balikkan hati, tetapkanlah hatiku pada agamaMu dan pada ketaatanMu kepadaMu...amiin

Alhamdulillah, maksud ayat ni terlalu luas, banyak perkara yang kita lakukan dapat merubah hati kita dari yang baik kepada yg kurang baik..(lau nk kate jahat, cam kurang manis gitu)

So, lau terasa hati ni senang je nak terikut cara orang, budaya org yg kurang senonoh tu, banyak2lah zikir qolbi ni, dengan zikir, kita kan sentiasa terasa bahawa Allah itu dekat dengan hati kita, percayalah. Lau nak date ngan Allah, xyah kuar duit belambak2, zikir jer, insyaallah, Allah itu sentiasa ada.

Kekadang remaja sekarang, biase la, kes couple, alasan deme, kerana cinta itu fitrah, lau Allah tanya lam kubur esok2, "Kenapa kau bercouple ngn dia??"... "Ya Allah, bukankah cinta itu fitrah, sebb tu aku couple ngn dia.."... hah, ase2 berani x nk jawab gitu ngan Allah... pikir2 lah sendiri yer...

em, lau nak ulas balik pasal kes ni, sampai taun depan pon xabes, wallahualam, ana pon kekadang penat gak ngn situasi gni, ana paling respek ngn sahabat2 yg kawen awal sebb deme nk elak perkara2 yg leh jd maksiat sebelum nikah ni... ase2 ngn ber'sms tiap2 hari, ber'calling memanjang, menghabiskan kedit utk call dy, hati sentiasa mengingatinyer, itu bukan dikatakan maksiat hati ker?Lau ngn kate kasarnyer ZINA HATI...

Wallahua'lam...Jauhilah maksiat, jauhilah ZINA HATI sebelum nikah...

nasihat pada sang penulis ini juga...^^,
sama2 kita doakan smg dijauhkan dari malapetaka dunia ini.....amiin....

~Keinsafan Diri~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...